Psicoteràpia Individual


La psicoteràpia, en general, ens serveix en moments que experimentem dificultats en alguna àrea de les nostres vides, especialment davant experiències, situacions i comportaments que hem sentit fora del nostre control; vivències en les quals ens sentim atrapats i ens desgasten psíquica i físicament. La psicoteràpia també pot beneficiar a persones que necessiten prendre decisions, que volen canviar o millorar algun aspecte de les seves vides, o volen adquirir una major comprensió sobre elles mateixes, les seves relacions i el seu entorn.

Psicoteràpia d’adults

La psicoteràpia és un procés dedicat al tractament de problemes psicològics, a través de la comunicació, la interacció i la relació entre el pacient i el terapeuta. Encara que la comunicació és un factor fonamental en el procés, la psicoteràpia és molt més que simplement “parlar dels problemes”. Es tracta d’una relació professional entre el terapeuta i el client, basada en tècniques, estructures i principis terapèutics establerts.

L’objectiu de la psicoteràpia és el desenvolupament i l’enfortiment psíquic. Es tracta d’un procés que està enfocat, entre altres coses, a ajudar a cada individu a adquirir una major comprensió de sí mateix i del seu entorn; aconseguir canvis positius en les diferents àrees de la seva vida; superar reptes i resoldre problemes; aprendre a conviure i gestionar emocions com la tristesa, l’ira i la por; augmentar la confiança en un mateix i l’autoestima.

Psicoteràpia infanto-juvenil

Molts nens necessiten ajuda per sobreposar-se a l’estrés escolar relacionat amb els deures, els exàmens, el bullying o la pressió social. D’altres necessiten ajuda per a expressar els seus sentiments sobre temes familiars, especialment en situacions de canvis significatius, com ara una separació, un divorci, una pèrdua o una enfermetat important, etc.
La teràpia infantil és molt diferent a la teràpia amb adults, ja que els nens solen expressar els seus sentiments i preocupacions de maneres mes simbòliques que verbals. Per això, l’ús del joc o l’art poden ser també mètodes efectius per a començar a comprendre un nen i ajudar-lo a elaborar les seves idees i sentiments. La dinàmica familiar sovint és reflexada en la ment i en el comportament del nen, i per nosaltres en el treball terapèutic en nens/es i adolescents resulta essencial incloure en el procés sessions amb la família.