Psicologia clínica i psicoteràpia per a infants, joves o adults
Aprofundeix en el teu creixement personal, dificultats emocionals o relacionals des d’una mirada respectuosa i comprensiva
teva situació actual o la del teu familiar des d’una comprensió àmplia, que ens ajudarà a entendre molt millor les dificultats de cada persona.
Explica’ns quina és la teva situació i/o la del familiar que vols ajudar i nosaltres et guiarem per saber quina és la millor manera d’aprofundir en el cas.
La nostra finalitat és oferir recolzament a les persones que passen per un moment difícil o que desitgen millorar els seus recursos i qualitat de vida
Psicoteràpia individual
Hi ha moments a la vida en què pots experimentar dificultats o malestar. Potser vols canviar o millorar algun aspecte o bé adquirir una major comprensió sobre tu i el teu entorn.
Si sents que estàs en aquest punt, una mirada externa i professional et pot ajudar a fer-te les preguntes adequades i a transformar aquestes experiències en oportunitats de canvi, aprenentatge i creixement.
La psicoteràpia ens serveix en moments que experimentem dificultats en alguna àrea de les nostres vides.
A partir d’una situació de malestar, tractar i enfrontar-se amb el que no funciona ens permet desenvolupar els recursos per fer front a les situacions difícils i per tant ens enforteix.
Tractem els símptomes, quan hi són, per tal que la persona recuperi el benestar i qualitat de vida; i sobretot treballem per entendre les pautes o el funcionament que pot estar generant i/o mantenint aquells símptomes.
Dificultats habituals que tractem
en infants, joves i adults:
en infants, joves i adults:
- Trastorns de l’estat d’ànim (depressió, estats d’apatia i desgana…).
- Trastorns d’ansietat (crisis d’angoixa, estats generalitzats d’angoixa, fòbies, pors, ansietat de separació en infants)
- Trastorns per somatització (dolències físiques provocades o que empitjoren per tensió emocional: fibromiàlgia, migranyes, colon irritable, etc.).
- Trastorns obsessius (ex. TOC).
- Trastorns de la conducta alimentària (TCA).
- Trastorns de la conducta.
- Trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat o sense (TDAH).
- Trastorns de l’espectre Autista
- Addiccions
- Alteracions del son
- Trastorns del desenvolupament
- Trastorns de la personalitat
- Disfuncions sexuals
Avaluació i diagnòstic
La detecció, quan hi ha un trastorn de salut mental, ajuda molt a la persona i al seu entorn a compendre millor i a saber com actuar per tal de minimitzar el patiment. A partir d’un bon diagnòstic és quan podrem fer una bona intervenció.
- Alguns dels trastorns o espectres que avaluem en infants, joves i adults son:
- Autisme ( passació d'ADOS-2 i ADI-R).
- Trastorn per dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat (TDAH).
- Trastorns d'aprenentatge.
- Trastorns afectius i d'ansietat.
- Trastorns obsessius.
- Trastorns de personalitat.
- Trastorns de la conducta alimentària, etc.
Teràpia de parella
La parella és una de les relacions més importants per a l’ésser humà, i a la vegada una de les més complexes. Essent molt més que la suma de les dues parts, la parella té una dinàmica pròpia que influeix i està influenciada pels individus que la constitueixen.
Cada persona porta a la parella el seu món format per la seva història personal, familiar i cultural. Per un costat això pot enriquir a la parella i ajudar al creixement i el desenvolupament de cada un dels seus membres. Per l’altre, les diferències poden generar conflictes donades les dificultats que sovint sorgeixen en intentar congeniar o negociar els models, idees i expectatives que cada membre de la parella aporta sobre la relació, la comunicació, la criança dels fills i el món en general.
Els reptes que sorgeixen no sempre troben respostes en el repertori de solucions i recursos de la parella, que sovint es queda atrapada en els mateixos conflictes que es van repetint. El cúmul de situacions problemàtiques sol conduir a una crisi.
En aquests moments la teràpia de parella pot actuar com un recurs, millorant la comunicació i oferint noves perspectives per millorar la relació.
Teràpia familiar sistèmica
El terapeuta familiar reconeix la importància del context familiar i relacional de les persones, i per tant respecta les seves diferents perspectives, creences, visions i narratives, explorant possibles vies de canvis positius.
Artteràpia
L’Artteràpia no és una teràpia alternativa ni una forma d’educació artística. És una forma de psicoteràpia avalada per un cos teòric i d’investigació consistent. Les seves aplicacions són múltiples i es pot practicar de manera individual o en grup.
A Daire el treball d’Artteràpia és sovint complementari al treball en psicologia, de manera que en molts casos es pot fer un abordatge en paral·lel de treballar amb infants o adolescents amb l’Artteràpia i amb els pares o la família en sessions d’orientació o teràpia familiar.
Els grups d’Artteràpia estan especialment indicats per ajudar als infants i adolescents a relacionar-se millor amb els seus companys i companyes (infants amb poques habilitats socials, excessivament tímids, agressius, amb dificultats de regulació emocional). Mitjançant el joc artístic l’Artterapeuta ajuda a equilibrar les forces que existeixen en el grup, dona veu als que l’han perdut i conté l’excés d’activitat, ajuda a trobar formes de comunicar-se i expressar més segures i efectives, ajuda a compartir en comptes de competir.
Grups de psicoteràpia per a infants i joves
- Habitualment treballem amb grups d'infants i joves:
- Habilitats socials
- Autoestima i assertivitat
- Regulació emocional
Grups de psicoteràpia per a adults
La teràpia de grup és un mètode potent de canvi i de creixement, en el que un grup de persones es reuneixen per a realitzar un treball terapèutic. Els membres del grup poden compartir una problemàtica, un objectiu o una etapa del cicle vital, els reptes de la qual s’elaboren dins el grup amb l’objectiu de reconèixer i desenvolupar el potencial i les capacitats personals i relacionals de cada un dels seus membres.
A Daire treballem amb diferents grups de forma dinàmica que es creen a partir de les necessitats que detectem.
- Agrupem persones amb característiques en comú o que estan passant per problemes similars:
- Trastorns d’ansietat
- Trastorns depressius
- Adiccions
- Trastorns de l’Espectre Autista
- Etc.
Orientació familiar
Oferim un espai d’escolta on parlar amb calma i confiança per sentir-se recolzat i potenciar les habilitats i capacitats de la pròpia família.
Aquest és un servei amb un enfoc preventiu que afavoreix les relacions familiars saludables i ajuda a la gestió de les relacions dins de la família.
- Alguns temes que tractem en aquestes sessions son:
- Dubtes o incerteses respecte la criança, els rols, canvis d'etapa en el cicle vital.
- Dificultats o dubtes en els processos de separacions i divorcis.
- Dificultats en families reconstituides.
- Conflictes intergeneracionals o entre germans.
Com pots demanar hora
Si vols demanar més informació o començar un procés terapèutic, posa’t en contacte amb nosaltres a través de la pàgina web.
La Laura, la directora del centre, es posarà en contacte amb tu per poder contestar les teves preguntes i concretar una primera sessió.
A la primera sessió, t’acompanyarà la Laura per poder fer una valoració i/o diagnòstic de la situació amb els altres companys de l’equip, i trobar el perfil i la intervenció que millor t’ajudarà.
A partir d’aquí, tindràs a un professional de confiança i un equip que farà un seguiment proper de la teva situació o la del teu familiar.