Psicologia clínica i psicoteràpia per a infants, joves o adults

Aprofundeix en el teu creixement personal, dificultats emocionals o relacionals des d’una mirada respectuosa i comprensiva

Amb l’acompanyament proper i professional del nostre equip, t’ajudarem a veure la
teva situació actual o la del teu familiar des d’una comprensió àmplia,
que ens ajudarà a entendre molt millor les dificultats de cada persona.

Explica’ns quina és la teva situació i/o la del familiar que vols ajudar i nosaltres et guiarem per saber quina és la millor manera d’aprofundir en el cas. 

La nostra finalitat és oferir recolzament a les persones que passen per un moment difícil o que desitgen millorar els seus recursos i qualitat de vida

Psicoteràpia individual

Hi ha moments a la vida en què pots experimentar dificultats o malestar. Potser vols canviar o millorar algun aspecte o bé adquirir una major comprensió sobre tu i el teu entorn. 

Si sents que estàs en aquest punt, una mirada externa i professional et pot ajudar a fer-te les preguntes adequades i a transformar aquestes experiències en oportunitats de canvi, aprenentatge i creixement.

La psicoteràpia ens serveix en moments que experimentem dificultats en alguna àrea de les nostres vides.

A partir d’una situació de malestar, tractar i enfrontar-se amb el que no funciona ens permet desenvolupar els recursos per fer front a les situacions difícils i per tant ens enforteix.

Tractem els símptomes, quan hi són, per tal que la persona recuperi el benestar i qualitat de vida; i sobretot treballem per entendre les pautes o el funcionament que pot estar generant i/o mantenint aquells símptomes.

 • Trastorns de l’estat d’ànim (depressió, estats d’apatia i desgana…).
 • Trastorns d’ansietat (crisis d’angoixa, estats generalitzats d’angoixa, fòbies, pors, ansietat de separació en infants)
 • Trastorns per somatització (dolències físiques provocades o que empitjoren per tensió emocional: fibromiàlgia, migranyes, colon irritable, etc.).
 • Trastorns obsessius (ex. TOC).
 • Trastorns de la conducta alimentària (TCA).
 • Trastorns de la conducta.
 • Trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat o sense (TDAH).
 • Trastorns de l’espectre Autista
 • Addiccions
 • Alteracions del son
 • Trastorns del desenvolupament
 • Trastorns de la personalitat
 • Disfuncions sexuals

Avaluació i diagnòstic

Som un equip acreditat i format per poder detectar i avaluar possibles trastorns psicològics/psiquiatrics i d’aprenentatge. El procés diagnòstic és realitzat per professionals amb una àmplia experiència clínica i consisteix en una entrevista, l’exploració mitjançant proves i posteriorment la visita on s’explica els resultats i s’entrega l’informe diagnòstic si és el cas.

La detecció, quan hi ha un trastorn de salut mental, ajuda molt a la persona i al seu entorn a compendre millor i a saber com actuar per tal de minimitzar el patiment. A partir d’un bon diagnòstic és quan podrem fer una bona intervenció.

Teràpia de parella

La parella és una de les relacions més importants per a l’ésser humà, i a la vegada una de les més complexes. Essent molt més que la suma de les dues parts, la parella té una dinàmica pròpia que influeix i està influenciada pels individus que la constitueixen.

Cada persona porta a la parella el seu món format per la seva història personal, familiar i cultural. Per un costat això pot enriquir a la parella i ajudar al creixement i el desenvolupament de cada un dels seus membres. Per l’altre, les diferències poden generar conflictes donades les dificultats que sovint sorgeixen en intentar congeniar o negociar els models, idees i expectatives que cada membre de la parella aporta sobre la relació, la comunicació, la criança dels fills i el món en general.

Els reptes que sorgeixen no sempre troben respostes en el repertori de solucions i recursos de la parella, que sovint es queda atrapada en els mateixos conflictes que es van repetint. El cúmul de situacions problemàtiques sol conduir a una crisi.

En aquests moments la teràpia de parella pot actuar com un recurs, millorant la comunicació i oferint noves perspectives per millorar la relació.

Teràpia familiar sistèmica

En la teràpia familiar els membres de la família treballen junts col·laborant per resoldre els seus problemes que inevitablement comparteixen i afecten a tots. L’objectiu és potenciar els recursos de la mateixa família i orientar-la cap a solucions constructives i creatives.

El terapeuta familiar reconeix la importància del context familiar i relacional de les persones, i per tant respecta les seves diferents perspectives, creences, visions i narratives, explorant possibles vies de canvis positius.

Artteràpia

L’Artteràpia és una intervenció psicoterapèutica que utilitza les arts plàstiques com a mitjà de comunicació i expressió per abordar dificultats emocionals, de conducta o relacionals, amb l’objectiu de millorar o recuperar el benestar de les persones.

L’Artteràpia no és una teràpia alternativa ni una forma d’educació artística. És una forma de psicoteràpia avalada per un cos teòric i d’investigació consistent. Les seves aplicacions són múltiples i es pot practicar de manera individual o en grup.

A Daire el treball d’Artteràpia és sovint complementari al treball en psicologia, de manera que en molts casos es pot fer un abordatge en paral·lel de treballar amb infants o adolescents amb l’Artteràpia i amb els pares o la família en sessions d’orientació o teràpia familiar.

Els grups d’Artteràpia estan especialment indicats per ajudar als infants i adolescents a relacionar-se millor amb els seus companys i companyes (infants amb poques habilitats socials, excessivament tímids, agressius, amb dificultats de regulació emocional). Mitjançant el joc artístic l’Artterapeuta ajuda a equilibrar les forces que existeixen en el grup, dona veu als que l’han perdut i conté l’excés d’activitat, ajuda a trobar formes de comunicar-se i expressar més segures i efectives, ajuda a compartir en comptes de competir.

Grups de psicoteràpia per a infants i joves

Des de Daire Psicologia volem potenciar el treball en grup per explorar altres maneres de millorar les situacions que poden resultar problemàtiques per alguns joves i infants. Gràcies al grup, podem treballar molt bé les habilitats socials i relacionals per a aquelles persones que més els hi costa obrir-se o trobar formes de comunicar-se i expressar més adequades.

Grups de psicoteràpia per a adults

La teràpia de grup és un mètode potent de canvi i de creixement, en el que un grup de persones es reuneixen per a realitzar un treball terapèutic. Els membres del grup poden compartir una problemàtica, un objectiu o una etapa del cicle vital, els reptes de la qual s’elaboren dins el grup amb l’objectiu de reconèixer i desenvolupar el potencial i les capacitats personals i relacionals de cada un dels seus membres.

A Daire treballem amb diferents grups de forma dinàmica que es creen a partir de les necessitats que detectem.

Orientació familiar

Les famílies passem per situacions en les que tenim dubtes o incerteses sobre diferents aspectes, o a vegades hi ha moments de “crisi” i les eines que s’utilitzen per rebaixar el malestar no funcionen. Aquest servei està dirigit a aquelles famílies que es poden beneficiar d’adquirir recursos, tècniques i habilitats per resoldre conflictes, obtenir major comprensió  i millorar les relacions dins la família.

Oferim un espai d’escolta on parlar amb calma i confiança per sentir-se recolzat i potenciar les habilitats i capacitats de la pròpia família.

Aquest és un servei amb un enfoc preventiu que afavoreix les relacions familiars saludables i ajuda a la gestió de les relacions dins de la família.

Com pots demanar hora

Si vols demanar més informació o començar un procés terapèutic, posa’t en contacte amb nosaltres a través de la pàgina web.

La Laura, la directora del centre, es posarà en contacte amb tu per poder contestar les teves preguntes i concretar una primera sessió.

A la primera sessió, t’acompanyarà la Laura per poder fer una valoració i/o diagnòstic de la situació amb els altres companys de l’equip, i trobar el perfil i la intervenció que millor t’ajudarà.

A partir d’aquí, tindràs a un professional de confiança i un equip que farà un seguiment proper de la teva situació o la del teu familiar.